Goed zien kan vaak beter

Goed zien is een subjectieve kwestie. Dat wil zeggen dat iemand kan denken dat hij goed ziet, zonder zich te realiseren dat het misschien beter kan. Soms vinden mensen zelfs dat ze voortreffelijk zien, maar beseffen ze niet dat dit uitstekende zicht uitsluitend het gevolg is van onnodige inspanningen.

Vooral in combinatie met bijvoorbeeld een verkeerde opstelling van het beeldscherm, waarbij de ogen steeds van boven naar beneden moeten bewegen, kan dat aanleiding geven tot klachten die niet altijd met de ogen in verband worden gebracht. Het kan geen kwaad om uw ogen regelmatig eens te laten controleren.

Neem contact op met Bas Optiek voor een vrijblijvende oogmeting

 

Oogmeting

 Kwaliteit in producten, service en advies

Voor Bas Optiek betekent kwaliteit niet alleen het verkopen van goede producten. Wij hechten ook grote waarde aan een goede service. Zo kunt u altijd bij ons terecht voor een vrijblijvend deskundig advies. Wij nemen de tijd om u te helpen.


 Oogmeting bij Bas Optiek

Eerst meten wij uw ogen voor met behulp van een auto refractometer (computergestuurd). Deze geeft een redelijk nauwkeurig beeld van de sterkte die u op dat moment nodig heeft. Dit is echter niet nauwkeurig genoeg voor een brilvoorschrift dus meten we op de traditionele wijze uw ogen na voor zowel veraf als dichtbij. Ook controleren wij de oogstand (strabisme). Veel klachten zoals hoofdpijn, branderige ogen, concentratieverlies bij het lezen kunnen voortkomen uit een scheefstand van de ogen.

De zorg voor de gezondheid van uw ogen ligt natuurlijk in de eerste plaats in de handen van uw arts of oogarts. Maar omdat heel veel mensen tegenwoordig voor een oogmeting rechtstreeks naar een opticien gaan, controleert Bas Optiek ook de oogdruk en de binnenkant van het oog door middel van een oogspiegel (fundusscoop). Hiermee kan onder andere het netvlies beoordeeld worden op afwijkingen die op termijn het zicht kunnen beïnvloeden. Wanneer er veranderingen geconstateerd worden kan onze optometrist aanvullend onderzoek doen en zo nodig kunnen we u gericht doorverwijzen.

oogmeting

Als alles onderzocht is geven wij in overleg het beste advies wat betreft de keuze van het montuur en glazen. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Als ons advies word opgevolgd blijven wij verantwoordelijk, dat wil zeggen; mocht het advies onverhoopt niet goed uitvallen vervangen we kosteloos de glazen zodat u altijd tevreden over u bril bent.

 


 Moderne apparatuur en veel geduld

Met liefde voor het vak werken wij uitsluitend met moderne oogmeetapparatuur. Bas Optiek kan daarmee alle vormen van bij- en verziendheid constateren. Maar uiteraard kijkt ze ook naar eventuele cilindrische afwijkingen (astigmatisme) of mogelijke storingen in de spierbalans. Daarnaast vraagt zorgvuldig oogmeten vooral tijd en veel geduld. Bas Optiek neemt die tijd graag voor u, omdat daarmee de basis wordt gelegd voor jarenlang optimaal kijkcomfort.


 Computer oogmeting?

Het vraagteken staat er niet voor niets. Veel brildragers denken namelijk dat oogmeting via een zogenaamd. ‘oogmeetcomputer’ borg staat voor een feilloos resultaat, waardoor het soms als lastig ervaren vraag-antwoord spelletje van ‘beter of slechter’ overbodig zal zijn. Niets is echter minder waar!

Zelfs de meest moderne oogmeetcomputer kan slechts bij benadering de goede oogcorrectie vaststellen. En ook al zou zo’n computer worden bediend door een ervaren en gediplomeerde opticien of optometrist die de uitkomsten vakkundig weet te interpreteren, dan nog is het resultaat nooit exact genoeg om een juist brilvoorschrift te verstrekken. In alle gevallen zal toch een nauwkeurige oogmeting met het bekende ‘beter of slechter’ moeten volgen.

Sommige mensen hebben daarbij wel eens het gevoel dat ze door het geven van een verkeerd antwoord de verkeerde bril krijgen. Gelukkig komt door de uitgebreide vraagstelling en dubbele controle de juiste correctie vrijwel altijd aan het licht. Vanzelfsprekend blijft Bas Optiek verantwoordelijk voor het meetresultaat, bij een eventuele afwijking daarvan worden de glazen gratis vervangen. Kortom; goed oogmeten is en blijft geduldig mensenwerk.

 

Kwaliteit

 Kwaliteit in producten, service en advies

Voor Bas Optiek betekent kwaliteit niet alleen het verkopen van goede producten. Wij hechten ook grote waarde aan een goede service. Zo kunt u altijd bij ons terecht voor een vrijblijvend deskundig advies. Wij nemen de tijd om u te helpen.


  Algemene Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC)

Bas Optiek is aangesloten bij de Algemene Vereniging van Contactlensspecialisten.
anvc-logo
De ANVC is een kwaliteitsvereniging. De bij de ANVC aangesloten contactlensspecialist zal deze kwaliteit nastreven door een kwaliteitsproduct te leveren. Zorg voor de consument staat daarbij hoog in het vaandel.
De vereniging vindt het onder andere heel belangrijk om de consument te informeren over het veilig gebruik van de contactlens.

Daarnaast streeft de contactlensspecialist regelmatige controle van de contactlens na. Leden van de ANVC zijn post-MBO opgeleide opticiens die voldoen aan de eindtermen zoals die door het LEXON – namens de optiekbranche – zijn vastgesteld. Daarnaast kunnen ook leden van de Optometristen Vereniging Nederland lid zijn van de ANVC. De ANVC-contactlensspecialist is herkenbaar aan het ANVC-schild op de muur van zijn praktijk.


 Second opinion

Heeft u een elders gekochte bril op uw neus of in de kast, waardoor u niet plezierig en comfortabel kunt zien? Kom dan gerust met die bril naar Bas Optiek. Wij sporen vrijblijvend de oorzaak van het probleem voor u op en geven een zinvol advies. Dus ook wanneer u geen klant van ons bent!


 Montage is precisiewerk

Onnauwkeurige montage of een verkeerd afgepast montuur is een belangrijke oorzaak van alle klachten over Varilux of multifocale brillenglazen. De optische centra van de glazen moeten namelijk precies voor het midden van de ogen worden geplaatst. Gebeurt dit niet nauwkeurig, dan wordt comfortabel zien moeilijker en vormt de bril een bron van voortdurende ergernis.

Dragers van een bril met zulke glazen zijn onmiddellijk te herkennen aan de houdingen die zij innemen bij bijvoorbeeld het lezen. Ze houden hun hoofd vaak scheef, duwen de kin omhoog of tillen, kantelen of draaien hun bril in een moeizame poging toch nog een beetje leescomfort te vinden. Omdat de leesdelen van een multifocaal glas eigenlijk ‘onzichtbaar’ zijn vereist de montage van zulke glazen in een montuur niet alleen precisiewerk van de opticien, maar ook het gebruik van speciale meetinstrumenten. Alleen wanneer dit alles zorgvuldig en met veel aandacht gedaan wordt zijn veel klachten te voorkomen.


 Oogmeting aan huis

Wanneer u (tijdelijk) slecht ter been bent, verzorgen wij de oogmeting bij u aan huis. En desgewenst kunnen wij u ook ophalen en thuis brengen.


 Kosteloos vervangen glazen

Kosteloos vervangen van multifocale of Varilux glazen
Wie voor het eerst een bril met multifocale- of Varilux glazen draagt, zal daar in het begin even aan moeten wennen. Gelukkig gaat dat snel. Toch bestaat de kans dat u toevallig één van de weinige personen bent die er nooit goed aan zal wennen. Bas Optiek laat u in dat geval niet in de steek, maar vervangt de glazen van dit type kosteloos door een paar gewone dubbelfocus glazen of door aparte verte- en leesglazen.

 


 Vrijblijvend en objectief advies

Steeds meer mensen zitten langer en vaker actief achter beeldschermen. Niet alleen op het werk maar ook thuis, waar menigeen zich urenlang aan de monitor kluistert. Veel van deze regelmatige beeldschermwerkers klagen tijdens of na hun werk over prikkende of vermoeide ogen, soms zelfs hoofdpijn- of nekklachten. Meestal krijgt de monitor de schuld, maar dat is niet altijd terecht. Het zou ook wel eens met uw eigen ogen te maken kunnen hebben.

De ogen kunt u het best vergelijken met twee hoogwaardige filmcamera’s die normaal gesproken een ongeëvenaarde samenwerking aan de dag leggen. Ze richten zich dus altijd feilloos op hetzelfde punt. En hoewel ze van nature niet zijn gemaakt om grote delen van de dag naar een beeldscherm te kijken, heeft het werken achter zo’n scherm voor een ideaal paar ogen geen andere gevolgen dan een gezonde vermoeidheid na de gedane arbeid. Helaas beschikt niet iedereen over zo’n ideaal paar ogen, zelf een kleine afwijking kan bij een beeldschermwerker al flinke klachten veroorzaken.

Maak eens een afspraak bij ons. Wij meten dan vakkundig uw ogen en geven vrijblijvend een objectief advies. Dat verplicht u tot niets, maar neemt wel uw eventuele twijfels weg of kan juist aanleiding zijn om voortaan met een goede bril (of een paar contactlenzen) weer plezierig en probleemloos achter het scherm actief te zijn. Voor zo’n oogmeting kunt u het beste even een afspraak maken bij Bas Optiek.

 

Kleine reparaties zijn bij Bas Optiek altijd gratis.